Thursday, May 5, 2016

Konvokesyen Universiti Teknologi Mara ke-84

Assalamualaikum. Hi blog! Long time no update. Guess what? I got engaged, i finished my degree and i am currently working! Also, i am slowly making my previous posts public as i miss the old stories that i shared. I've been blogging since 2008! And oh, don't judge the old ira. HEHE.

Start off with my studies. After finishing my studies at UiTM Sri Iskandar, Perak for Diploma in Quantity Surveying, I further my studies for Bachelor of Quantity Surveying (Hons) at UiTM Shah Alam. Very close to home! 5 mins away if the traffic is being nice. Final paper for degree was on 9/7/2015. After 9/10 months after was our convocation. Lama kan tunggu. Officially an Alumni UiTM pada 26/4/2016. 


Rindu pula tengok gambar ni. Picture was taken on the final day of our degree, after our final paper. We're finally free! Time to go on different paths now. Alhamdulillah, iqbal and I graduated, together. For diploma and for degree, with all our family members by our side. Alhamdulillah.


The difference 3 years can make. Left picture was taken on Nov 2013, right picture was taken on Apr 2016. Jom buat macam ni untuk gambar kahwin juga nak tak? Gambar atas tu pre-convo. Dekat bawah saya banjew gambar2 masa hari konvokesyen pula. 



Big picture: Halieda's mom, Halieda, Nada, the Ira, and Nada's mom. My mom is missing, masa ni pama tengah cari bunga untuk beli, so i wander around to find my friends with iqbal. Halieda and Nada are my close friends during degree, dalam kelas mesti duduk sebelah dua orang hebat ni. Hehe they are the complete opposite of me as i am shy/timid, and they are outspoken/loud. Both in a good way. Little pictures: Fie, Syaf, Mila, Maznie and Erin. Fie, Syaf and Mila classmates degree. Fie was also my schoolmate. Maznie, i kenal dia masa dah pun kerja. Sebab dia masuk tempat kerja lama i masa i dah pun resign. Erin pula, kawan kelas masa diploma. Different class during degree.


Family Time! Left picture was during the photo session, dekat sec 24. Kaklong, abg syabil and aqil are missing out sebab abg syabil kerja. Middle picture with iqbal and his parents, dekat FSPU. Right picture with iqbal and my parents.


Lastly, a picture of me and my parents. My Superman and Wonderwoman. They raise me to become who i am today. THANK YOU. Ciah sayang papa mama xoxo.

My makeup and mama's makeup by @rozlanassir (instagram)

My next update would be on my job hunting!

Arrivederci~

Sunday, September 20, 2015

Final preparation for engagement

Assalamualaikum. Majlis pertunangaan + aqiqah dah lepas, which is a week ago. Tapi tak sempat nak update. So this is an update of our final preparation. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar.




Barang-barang hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki. Dari kiri, siri junjung (belum disusun masa ni), kasut, cake (belum diletak), set perfume, kain putih, cicin + bunga rampai dan songkek.



Sebelum ini mama nak letak cincin dan potpuri, dah beli dah pun. Mama beli potpuri dalam bekas macam vase warna cream (sort of), ingat banyak. Dah beli dua bekas dah pun. RUPA-RUPANYA, potpuri belah atas sahaja, dekat bawah letak polystyrene. Jadi, kembali kepada plan asal, letak bunga rampai.



Baju tunang i. Ayah anjang tambah manik (mana yang sempat katanya), but its very beautiful enough.


Untuk aqiqah. Mangkuk untuk air, dan tiga bekas kaca untuk madu, kurma dan air zam zam.


Bunga telur warna biru, door gift kaca, teddy with jelly beans dan kipas. Some of the items yang mama masukkan dalam beg kertas untuk diberi kepada kumpulan marhaban. Nasi kunyit dan kain batik juga disumbat dalam beg kertas.



In this beg, we prepared for 21, but 28 showed up. Nasib baik jumpa juga benda-benda seakan untuk diberi.

Letter of invitation for our neighbours. Alhamdulillah semua jiran hadir.


Dah siap alih meja, kerusi dan sofa awal-awal.



Setting up.



Dah malam...



I loike panorama hihi.




Setting up pelamin.

video

Timelapse video of the setting up.



That morning. :)


Final costing.

Previous total: RM4,703.82
Catering: RM4,080.00
Canopy, chair, table and buffet station: RM1,890.00
Make-up + photographer + videographer (approximately): RM1,250.00
Total: RM11,923.82

K, kahwin terus pun tak apa sebenarnya. Hahaha. Tapi banyak yang sekali dengan aqiqah, so its not all on pertunangan. But hm, lima bulan gaji pun belum cukup kalau nak bayar sendiri. I owe my parents like a LOT.

Alhamdulillah, never thought i get to say this but, I HAVE A VERY HANDSOME ADORABLE FIANCE! ♥

Arrivederci~

Sunday, September 6, 2015

One More Week

Assalamulaikum. Hi blog! Been quite busy. Cakap nak quick update kan, tapi tak sempat juga. On 1st september, i mula kerja. I dah habis degree and this is my first job! Well first real job lah kiranya. Itu yang sedikit busy.

Sebelum mula kerja, i dah settlekan door gift, in one day! Kan i cakap yang nak recycle kaklong's wedding punya door gift kan. Cuma tukar candy je. And we bought jelly beans at checkers. Beli dua kotak, satu kotak ada 30 packet. Tapi i tak ingat berapa ringgit per packet. Max RM5. Beli banyak dapat kurang sikit harga. Beli 60 packet, tapi 1/3 from it digunakan untuk door gift aqiqah.



Before and after transformation. Kalau siapa yang pergi wedding kaklong, mesti kenal kan yang kiri tu. Tukar ribbon dan candy sahaja. Haha recycle!

Majlis pertunangan tinggal lagi satu minggu. Hari ini pergi ambil baju dekat tailor di putrajaya, then pergi hantar barang untuk hantaran di kajang. Sebab bekas hantaran i sewa. Family iqbal bagi 5, jadi kami balas 7. 

1. Cincin + Potpuri
2. Sirih junjung
3. Kasut
4. Set perfume
5. Songkek
6. Kain putih (untuk nikah)
7. Cake


Papa mama nak bagi cincin juga dekat iqbal, jadi satu dulang untuk cincin dan juga potpuri. Biasanya orang letak bunga rampai, tapi mama nak senang beli potpuri je dekat memory lane haha.

Sirih junjung, TimurJauh buat kan, sebab i sewa bekas dengan mereka. Pelamin pun dengan mereka.

Kasut dan set perfume dah pergi beli dengan iqbal. Sale everywhere. Alhamdulillah. Gambar masa tengah mencuba kasut sini sana. Tapi banyak tak ada stock. Last last dapat juga, dekat parkson.




Songkek dan juga cincin, papa mama beli masa mereka balik kampung. Dah lama dah, i tak ingat bila. I tak ikut balik Terengganu sebab masa tu tengah banyak assignment + presentation.

Kain putih pama baru beli semalam di gulatis. I tak ikut sebab pagi i kerja, then keluar ngedate (hihi). Pama plan nak pergi malam. Tapi balik balik pama cakap pama dah beli.

Cake, the only thing yang belum settle. Dah pergi dekat TimurJauh tadi, tengok bekas. Max 6 inch. Wondermilk punya cake just nice kata mereka. But wanna try to ask a friend first.



Now, lets keep track on the cost shall we. 

Previous sub-total: RM170.52
1. Cincin: RM635.00
Potpuri dan wangian: RM45.90
RM18.00
3. Kasut: RM219.50
4. Set perfume: RM52.90
5. Songkek: RM700.00
6. Kain: RM200.00
Upah jahit baju saya: RM280.00
Jelly beans (assumed): RM192.00
Pelamin: RM1,700.00
Sewa bekas hantaran: RM490.00
Total: RM4,703.82


*Telan air-liur* Belum termasuk catering. But pelamin and catering kongsi, sekali dengan aqiqah. Untuk aqiqah guna pelamin yang sama dengan tunang. Makan pun sama. Punya lah plan nak jimat cost on this and that. But bila pama yang decide, i have to follow. I really owe them a lot. Kebanyakkan kedai, service, mereka pilih yang dah pernah pergi. Dah berpengalaman masa kaklong dulu, so they know which one they are satisfied with.

Arrivederci~

Saturday, August 22, 2015

Trooper Project

Assalamualaikum. Hi blog! Today i would like to share you a little project that Iqbal and i did after the end of our degree. Daripada before final exam lagi iqbal dah tunjuk dekat i templates dia. I pun teruja, tergetar-getar nak buat tapi masa tu tak ada masa. Bila dah habis paper, boleh focus buat, yay!

Iqbal jumpa templates dekat web ini -> http://dali-lomo.blogspot.com/2014/10/star-wars-stormtrooper-helmet-diy.html in which templates can be downloaded (thank you sir). You should really have a look at his blog, so many masks, helmets and other stuff too.

Since that Iqbal and i loves star wars, we decided to make our own TROOPER HELMET! 

DAY 1, 12/07/2015 

Iqbal provided the corrugated box for us both. We printed our own templates and the cutting begins. 


DAY 2, 13/07/2015

Still cutting. Berpindah ke dalam rumah sebab dekat terlalu panas. Lagi-lagi masa itu bulan puasa.


DAY 3, 14/07/2015

Third day, finally done with all the cutting!


DAY 4, 15/07/2015

Then we proceed with shaping these by using hot glue gun with the help of masking tape + paper clips. For this part, we did it while watching the video that is also from the blog as a guide. For me, the hardest part is the top of the head. To get that round shape... Aiya, so hard. I got emotional and Iqbal did it for me. Heehee.



DAY 5, 16/07/2015

We are both excited to continue assembling these boxes but its already late. Thus, we continued at our own house. And finally done! (well not entirely yet) Moving on to the next step: Paper mache.


Facetime ♥




His.




Mine.

DAY 6, 18/07/2015

We added the ear and eyebrow (sort of) part and decided to paper mache it together. For the outer part, we did it with old newspapers. For the inner part, we used tissue paper.





Mine.



His.

DAY 7, 19/07/2015

Let it dry!



DAY 8, 23/07/2015

Most exciting part for me, putty filler time! (+ PVA)





DAY 9, 24/07/2015

Let it dry!



DAY 10, 25/07/2015

Sand paper!





His. Before and after.



Have to do it outside due to the mess. Although mama cakap boleh buat dekat dalam, tapi risau berdebu.



Too thin, we added more putty filler.

DAY 11, 26/07/2015

I got quite tired with this stage. Sand paper urgh tiring. But papa gave us his small driller. Thus makes it more easier, especially for the teeth/mouth part.


DAY 12, 27/07/2015

Still fixing on any unsatisfied shape.


DAY 13, 28/07/2015

Still...



His. Before and after.


DAY 14, 29/07/2015

Just some more sand paper. Then thats it, its spray time!



Mine. Before and after.



Before spraying.



White spray!



DAY 15, 30/07/2015

Proceed to spray it with the colour that we want. Of course, mine is pink!




As for the black parts, we also use spray can.







Defects. Hm. But Iqbal fixed it for me. Thank you!

DAY 16, 08/08/2015

Final stage, clear spray.






There, Iqbal had fixed it for me.



DONE!

Arrivederci~