Friday, November 15, 2013

Konvokesyen Universiti Teknologi Mara ke-79




Assalamualaikum. Tiga gambar pre-convocation sebagai pembuka post. Hihi hi! Dah lama i tak update, maaf. Latest issue, I DAH GRADUATE! Alhamdulillah. Minggu ini memang a week to remember. Hari ahad i convo, hari rabu kaklong pula convo then hari khamis keluar result UPSR, adik i yang last tu. At the same time, adik i sorang lagi tengah SPM. Haa. Aizad dapat 5A! Untuk IQ test pula dapat 4/4, highest one can get. Only two students dekat sekolah aizad yang dapat that score. I'm so proud of you, brother. Tak sangka aizad hebak, kuat main game macam i je i tengok. Gambar atas itu diambil masa dekat perak. Abang syabil, kaklong, me and iqbal. Degree punya jubah dan diploma punya jubah lain. SOON i'll wear that jubah juga.

Gambar-gambar di bawah i susun ikut timeline. Haha. So long story short, i pergi perak with him pada awal pagi sabtu sebab nak ambil jubah dulu dekat uitm. Then baru both our family datang ke perak. Duduk dekat D'Hotel, yang baru siap. Baru dua bulan buka kalau tak silap i. Family i semua datang :') termasuk abang syabil. Pagi tu after ambil jubah i jumpa syida dan syima! spend time dekat rumah syida, rinduuuuu sangat. Tapi gambar i dengan syida tak ada dalam camera i. Ada dalam camera kawan dia, nanti nak! Then tengah hari sampai malam memang spend time dengan family. Petang swim with siblings dan abang syabil. Malam tu i tidur dengan family, sebab i dah bawa mereka ke perak kan, tak kan i nak tinggal mereka. 

Ahad pagi pula, bergambar dekat studio dalam uitm bersama keluarga i. Abang syabil dan kaklong pun join bersama jubah mereka. Tapi gambar itu siap dalam dua minggu lagi. I convocation sesi petang, dan hanya dua orang per student yang boleh masuk dewan. Because of that, kaklong, adik-adik dan abang syabil dah balik dulu. Mereka pergi naik dua kereta. After habis pergi makan then pama balik. Malam is the time for friends! Me and him balik hari isnin sebab nak spend time lama sikit di perak. Hehe our family balik hari ahad. Kami pulang jubah hari isnin. Kalau lewat sehari kena bayar RM2. Kalau lewat dua hari, tambah RM30. Thats why ramai yang pulang jubah terus after convo tu.


Aiman, iqbal, aizad, me, kaklong and abang syabil di D'Hotel.


Sunday morning. ♥


Masa di studio. Him, mama, his mom and me.



Motif gambar ini? Sebab i nampak kurus, tu je. Hahahaha i dah tak kurus sekarang, serious. :'(


After bergambar pagi tu, kami pergi billion. Pama belikan ;'D sebab banyak baju and its only RM30!


Anis, syima, me, nurul, amy, ummi dan arra. ♥ RINDU.


Zana, me, aika and farah. ♥


Haaa ini beshfweng classmate i untuk degree sekarang. Halieda!


With mama and papa after keluar dewan.



Sunday night. With ain and eha. ♥


Monday. :)



Tuesday night, bergambar di studio section 7 untuk kaklong pula!


Tengok tu, berisi. Nasib baik mama cover perut i. Hihi.


Rabu! Kaklong pula convo, di DATC, UiTM Shah Alam.


I menyibuk dalam gambar ini. Pama, kaklong, abang syabil dan parents abang syabil.



Malam semalam dinner di Island BBQ Steamboat. Untuk celebrate our achievements. Azeanie, aiman, papa, mama, aizad, iqbal, me, teyn and abang syabil. ♥ Perfect.


Ini hadiah dari pama. Nama dia diploma. Thank you so much papa mama. This achievement of mine is for you. Bila i stress, nak menangis, rasa nak give up, tension dengan belajar, i fikir papa mama. Both of you are my strength. I akan sentiasa buat papa mama happy, sampai bila-bila. Proud of my sister and my brother. Aiman, do your best. Seronok dapat tengok senyuman papa dan mama throughout this week. :')

Psst, I dah LEVEL UP.

Next target, Bachelor of Quantity Surveying (Hons) AP224.

Arrivederci~

6 comments:

Anonymous said...

eira,,nk tnye..bilik D hotel tu besar x? bpe eyh price for room/night??

erawr said...

rm140 per room/night. :) hotel dia besar lah juga, not bad at all.

FARA ROSLAN said...

Congratulations :)

erawr said...

thank you! ;) <3

Hot Gimmick said...

Tahniah akak :) Proud of you.

erawr said...

thank you sayang! :) i miss you. i hope you're doing okay.