Sunday, January 27, 2013

redraw my old drawing


assalamualaikum. these days, my life is full of boredom. so, i decided to redraw one of my old drawings! i know i am not an art student. not even close. namun begitu, i suka melukis sejak i pandai pegang pencil. walaupun tak pro tapi melukis buat i tenang and happy. :) gambar kiri i lukis masa tahun 2004. i tak ingat gambar asal dia i letak dekat mana, sebab i dapat gambar asal dia dari salah seorang cikgu i, masa sekolah di Holly Lodge, Liverpool. gambar asal dia bukan ikan duyung, but it's a fairy instead. a fairy on top of a flower. i tukar jadi mermaid because i like mermaids more than fairies. haha! gambar kanan i baru lukis tengah malam semalam. maaf sebab gambar seksi, but it's just a drawing. lukis balik lukisan lama is actually fun. i dapat idea untuk lukis balik pun sebab i pernah tengok ada orang buat dekat 9gag.com. so... cuba try!



and now i nak cerita tentang kucing. haha! ini kucing jiran sebelah rumah i. sangat comel dua ekor natang pakai loceng ini.



ini pula kucing siapa i pun tak tahu. dia suka masuk rumah kami. seriously, everytime i atau housemate i buka pintu, mesti dia masuk. dia tengah bunting, mungkin dia tengah cari tempat nak deliver?



ini juga kucing yang i tak tahu milik siapa. dia suka rampas makanan yang i bagi dekat kucing bunting tadi. cuba tengok muka kucing dekat atas.



haaaa zoom in + brighter picture. the cat winked at me! comelnya!!!


gambar kiri dan tengah, kucing dekat kedai makan yang i selalu pergi. comel kan anak kucing. ;) and yang tengah itu, dia pegang peha i masa i tengah makan sebab minta makanan. dia tak cakar, cuma pegang. awhhh tersentuh jiwa kita. gambar kanan pula, masa i baru bangun tidur. kalau room mate i tiada di rumah, i tidur tak tutup pintu bilik. pagi itu maybe ada housemate yang buka pintu, bila i buka mata, nampak kucing bunting ini depan mata i. siap naik atas katil. amboi. i suruh dia turun, dia pergi baring, guling-guling manja pula. haha terus basuh cadar.


life dekat UiTM? so far, quite okay lah. picture atas masa hari ramah mesra bersama mentor-mentee.. or something like that lah nama activiti dia. masa 12 haribulan lepas. tak sabar + sedih + excited nak habis diploma.


DELETED PHOTO

so... nak tahu kenapa i bosan? sebab i cuti dari hari RABU sampai isnin. patut balik shah alam kan cuti lama. tapi i tak balik sebab i ingat nak pergi kelas hari jumaat. yes jumaat ada kelas tapi i tak pergi. :| sebab malam khamis hujan non-stop sampai pagi jumaat. pukul 3, 4, 5, 6, 7, 8 pagi i terjaga dan hujan lebat. :( i was too scared to drive. hari rabu, i rest, tengok movie. hari khamis i bersihkan toilet. tiada satu pun kesan kotor! mrs muscle! hari jumaat i bersihkan bilik. hari sabtu i tengok movie, dan mula melukis! hari ahad, i tulis blog dan tengok movie. haha! and now i tak sabar nak tunggu cuti sempena raya cina. dua minggu sahaja lagi!


arrivederci~ *wink*

6 comments:

Teyn said...

bawa balik kucing mengandung tuuuuuu. nak baby dia

Teyn said...

bawa balik kucing mengandung tuuuuuu. nak baby dia

Ika said...

comelnye die wink. :D

erawr said...

koklong, tak nak bawa balik dia. dia gila. nak bawa balik anak dia je. :P

hehehe comel kan ika. ;D

Hot Gimmick said...

Pandai akak melukis ye. BTW, kucing-ii semua comel. :D

erawr said...

thank you adik. :) comel mcm adik. hehe