Monday, July 8, 2013

Another Update


Assalamualaikum. This is just a quick update about what i had been through while i'm gone. Eceh haha i sebenarnya bukan nya busy sangat sebelum ini, it's just that i been living my life. So jarang sangat nak online 24/7 really. How are you readers? I'm great! Latest news, semalam i dah jumpa my besties, BEWARZ! I'll update it on a different post lah because there are manyyy photos!


Firstly, just because i jarang mengupdate apa apa about my life, that does not mean that i tak buat apa apa dekat rumah. I kuat tengok movie dekat cinema sekarang. Haha almost semua cerita baru i tengok dah, sementara cuti kan. Masa belajar dulu mana ada tengok movie sangat. Sekarang selalu tengok dengan family dan with love. Dua gambar di atas masa tengok midnight movie lah tu, tak ingat tengok cerita apa, kerap sangat dah. Papa i suka book couple seats terus. Ambil four pairs of couple seats. Tapi kalau my family sahaja, macam gambar sebelah kanan, papa book tiga sahaja. Bila i dengan kakak i duduk sama sama, couple seat pula, wahhh heaven! memang buat macam sofa sendiri lah kan. Kaki i atas dia, kaki dia atas i.


Salah satu sebab kenapa i tak bosan duduk rumah ialah kerana video games. I got stuck on god of war ascension and game dia tak seronok macam god of war III, so i pasang balik playstation 2! pergh dah lama tak main. I pasang pun sebab ada orang tu trigger i untuk pasang dan kemas balik game game ps2 yang lama lama by sending me pictures of his old ps2 games. Haha paling rindu of course lah dynasty warriors kan. Picture atas masa i kemas kemas games dan susun balik ikut genre. Adik-adik i teman sampai tertidur sebab dah lewat malam masa tu. I pasang pun dekat guest room sebab bilik i tak ada TV and kalau pasang dekat ruang tamu nanti tak boleh main selalu. :(


I juga ada ke perak! Hehe dalam dua minggu lepas kalau tak silap i. Pergi sana sekejap sahaja sebab settlekan saman. I tidur di rumah sewa lama i, rindu! Di ruang tamu ini lah i selalu stay up study untuk final. Satu tahun setengah duduk rumah ini, selama tiga semester. Rindu.


And guess what? 15 dan 16 June hari itu i pergi Super GT bersama my boyfriend. Dia ajak and i'm like, why not. Thank you :* Ini dua ticket kami. Hihi sorry tau i upload gambar gambar you. :P


Pictures taken by him.


Hitam merah putih fuyoo fuyoo.


Fuyoo fuyoo fuyoo.


Ini masa hari kedua. Sebab i ambil gambar ini ialah sebab perempuan berambut pendek dekat almost centre of the picture itu. She's so pretty! *Lesbian crush* Haha tipu tipu gurau lah hish i lurus.


Ada lagi satu yang pretty pakai pink pula tu! Kawaiiiiiii okay ira stop. Tapi dia ke depan sangat. Oh kami punya tempat dekat grandstand. Which is really, really awesome.


Ini pula diambil dari tower 1.


Many people and it's really hot but i don't care. Haha tapi seriously kulit i burn, lupa nak pakai sunblock.


Ini pula masa i kena acah acah ragut. Haha sekarang kan degree uitm dah nak habis dah. Kakak i pula final semester dan lately dia sangat busy dengan degree show dan assignments dan thesis. I yang tak buat apa apa di rumah ini, menolong lah dia dan kawan kawan dia. Tolong apa yang mampu lah. :D and oh, guess what? kakak i dapat best student! masa diploma dulu dah best student, degree pun sama! i'm so proud of you sister.


Pictures di atas masa i tolong kawan kaklong, kak wana. 


Ini pula masa i tolong kakak i punya kerja. Video juga, tapi kali ini masak masak.


I masak salmon couscous!


Fringe! I can't wait for them to grow long again. Haha i potong fringe pun bersebab. Baru lagi potong. Ini lah rupa tukang masak untuk kerja kakak i tu. Make-up by me! Haaa sebab kakak i too busy setting things up, dia suruh i make-up sendiri.


Ini pula kakak i baru bagi tadi. Haha postcards with my pictures on it! Kerja dia punya dan dia kata ada banyak sangat, memang banyak. Berpuluh-puluh ni haa. Gambar itu shoot dah lama dah, masa awal tahun kalau tak silap i.



Ini pula i printscreen dari instagram kawan kakak i. Thanksss! Sebelum ini i masuk site hanya untuk site visit. Tetapi ini kali pertama masuk site untuk shoot. Sumpah malu. But i boleh sahaja ignore orang sekeliling, yang susahnya sebab i kuat berpeluh, susah nak maintain muka bila peluh masuk mata haha. :P


And oh birthday kakak i baru lepas. :) Gambar i ambil dari instagram dia. I bagi lipstick since that she loves make-up. :*

Arrivederci~

2 comments:

AidaHaliena said...

my princess looks so adorable always! sweet family and couple kak ;D missyou..

erawr said...

thank you sayang. :) i miss you.