Wednesday, February 25, 2015

Merisik


Assalamualaikum. Hi blog! Nak tahu tak? Saya kan, sudah dirisik oleh Iqbal Hadi bin Mansor. Merisik itu apa? Bak kata kawan i, "Mcm cop la tanda da ade org punye". "org lain xleh msk line laa" tambahnya lagi. Hihi. Baca huraian dekat blog ini okay juga: http://pakarcinta.com/blog/merisik-sebagai-tanda-ingin-memiliki/

Merisik ni pihak lelaki akan ke rumah pihak perempuan. Up to lelaki lah mahu atau tidak. Sebab i tanya mama, mama cakap ikut keluarga Iqbal lah, mama tak kisah. Bila i bagitahu pama, mereka excited. Terus kelam kabut nak beli ini itu tempah makan semua.

Ahad lah tarikh merisiknya. 22/02/2015. Cantik pula tarikh. Barang-barang yang diberi kepada pihak lelaki adalah buah-buahan, nasi kunyi, chocolate dan kek. Nasi minyak serve untuk makan-makan. Buah-buahan pama pergi beli pagi tu, nasi kunyit dan nasi minyak mama dah tempah awal-awal dengan kawan mama, ferrero rocher abang syabil tolong pergi beli, lastly cake pula i tempah dengan kawan i punya kawan.


Haaa ini lah si cantik yang i order cake tu. Sebelum ni dah pernah rasa, kawan i order. Thats how i met her. CAKE DIA SEDAP OKAY. Last nanti i include instagram dia okay. Have a look. You won't regret. As for my make-up, kaklong i yang maku-up kan. Have a look at her instagram also to see all her work. She's good i tell ya. Last nanti i include instagram kaklong juga.


Tengok lah cake dia buat. CANTIK KAN! Omg i excited pula bila dia send gambar cake sebelum jumpa. Semua cakap cantik. I hantar gambar dari google dekat dia about a week before that on how i want the cake to look like. But she did better.


Atas barang-barang dari keluarga i kepada mereka. Bawah pula saat-saat merisik. Biar gambar berbicara. Ceh gittew. Serious nervous sangat masa tu tak tahu kenapa. First time family Iqbal datang rumah. Ayah saudara Iqbal sebagai wakil.






Satu langkah ke hadapan. ♥ Iqbal and i tak join the discussion pun. Memang macam tu eh? Mama suruh i duduk dekat dapur. Kecut perut sorang-sorang ulang alik pusing-pusing dekat dapur.






My family members who were there. Papa, mama, kaklong, abang syabil, aizad, kak ce, abang zheng, ayah anjang, mak anjang, adik melly, amirul and embak. Aiman tak ada sebab dia dekat uitm. Sobs. All blue for that night! Thank you to all. Thank you ayah anjang and mak anjang sebab tolong susun bunga dekat buah and ferrero rocher. And a never ending thanks to pama sebab merestui dan banyak prepare, spend masa, duit, tenaga. How can i ever repay you two. 



Kak ce bawa cake. Yayyy thank you!



Keluarga Iqbal dah balik, so it is time untuk potong kek yang kak ce bawa. Sekejap je dah tinggal suku. Cake from secret recipe. Blueberry cheese chocolate or something like that lah nama dia.


Okay ini instagram Fuchibake dengan instagram kaklong. Have a look. You can also search for #makeupbyprincessteyn 

Hm preparation for engagement... Arrivederci~

5 comments:

Aida Haliena said...

Taniah kak ira! im so happy for you :D One step closer dah hehe. Kurusnya akak sekarang, nmpk cantik dan simple sgt mlm tu. <3

ErryBerry said...

Congrat babyyy. Excited for next event 😘😘

Hot Gimmick said...

Congratulation my princess :)

Hot Gimmick said...

Congratulation my princess :)

erawr said...

Thank you so much adik aida, zaff and adik aliaa :* :* :* <3