Wednesday, March 11, 2015

Hello Final Semester


Assalamualaikum, hi blog! Quick update. Sekarang dah second week of kuliah. Masih rasa macam relax relax goyang kaki main game tidur je. Hahaha padahal dah patut carry on dengan thesis dah ni. Semester lepas punya credit total is 24 okayyy. This semester is 20 credits only. 6 subjects termasuk thesis/dissertation. Only 4 subjects yang ada final paper. FUH first time ever tak banyak paper untuk final. Aaaand yang paling penting semester ni dah tak ada Jepun. YES! Sayonara hiragana katakana.

As for my thesis, supervisor dah proceed with my chapter 1, 2 and 3. Alhamdulillah. Soalan untuk nak interview orang pun dah proceed. So, sekarang you kena pergi interview itu orang, cuba buat chapter 4 and 5, then submit to your supervisor okay ira? Week 9 dah kena hantar yang complete punya, sekarang dah week 2. Rajin rajin kan diri please ira. Nak graduate on time kan? Nak kerja kan? Nak kahwin kan? Eh. Ya Allah, semoga dipermudahkan. Selfie mengada dekat atas itu masa first day of class. Had a really good start for march. Iqbal's birthday was on 3rd march. Really hope that he likes his birthday for this year.


Anyway, dekat atas ni, just sharing. It's how i calculate my gpa. How i target my gpa for current sem. (awal sem target 3.5 and above, tengah-tengah sem target 3 and above, akhir sem target lulus je semua HAHAHAHA K) I key in total based on result then terus keluar GPA and CGPA. Kalau nak yang microsoft excel punya copy minta je lah i emailkan. Hihi. You boleh refer juga kalau you ambil penerapan untuk quantity surveying, macam i. (From Diploma in Quantity Surveying to Bachelor of Quantity Surveying (Hons)) Yang i warna kelabu tu pengecualian kredit. ENT600 tu mula dari batch i and onwards memang kena ambil. Poor us. Go to heaven lah with my result tu. Itu je mampu. Kihkih.


Sumber: http://hea.uitm.edu.my/v1/images/stories/downloads/academic_regulations/Academic%20Regulations%20Diploma%20Degree%202011.pdf untuk tengok classes of bachelor's (honours) degree. Harap-harap dapat graduate dengan second (upper) class.

Arrivederci~

4 comments:

Anonymous said...

rajinnnyaa kira gpa hehehe

Hot Gimmick said...

Kak. I miss you :)

Ika said...

Good luck new sem. :)

erawr said...

anon, hahaha untuk set target :D

izlya, i miss you too adik ;)

ika, thank you. hihi