Friday, February 15, 2013

UPU and contact lens and cutiii



assalamualaikum. hari ini dah hari jumaat. hari ahad dah kena ke seri iskandar, perak. :( tak ke perak boleh tak? nak duduk rumah. oh sheet, baru teringat assignment pun tak buat lagi. due monday pula tu. tak tahu lah bila nak buat, sebab esok family i nak buat majlis doa selamat. baru pindah rumah kan. :) will be busy tomorrow! di rumah seronok, sebab family cuti sampai hari rabu. opah pun ada. btw, gambar atas itu gambar terakhir i dengan rambut warna dark brown as i baru sahaja warnakan rambut i hitam balik! sebab... i tak suka tengok half hitam, half warna sebab dah panjang. nampak atas je hitam. ugleyh... ugleyh on me lah. so, my hair is black again!



hari selasa lepas, papa, mama, kaklong, aiman and i pergi setia alam mall~ thank you papa. ;D papa belikan baju baju. because it was on sale okayyy. 70% ada, 50% ada. fuh. had tgi friday for lunch. yumm. i ate a lot. oh oh, berat i turun. i need to eat more. tak nak underweight. i selalu calculate BMI i so that i tak underweight. skinny ain't sexy.



and papa belikan contact lens. sebab i rabun and tak suka pakai spec. power i turun lagi! dulu 150 masa mula-mula rabun. then turun 100. and now baru check hari itu, 75. :) i ate a lot of carrots and take a good care of me eye. contact lens yang papa belikan ini dibeli di kedai focus point. dulu i ada juga lah pakai yang murah-murah, yang rm25, rm30 etc. ada yang tahan sampai 6 bulan kan. then bila dah masuk news yang benda tu bahaya. ramai yang marah i. bukti > http://www.harian-metro-online.com/buta-sekejap-akibat-kanta-lekap-rm25. that's why i minta dengan papa. mula-mula nak beli yang freshlook, yang kecil je, i mean like sama size dengan mata hitam i. tapi tak ada stock, kalau nak kena tunggu after CNY. yang ada stock yang ini sahaja. sebab i cari yang power 75.



warna hazel. i nak biru or green or grey tapi tak ada stock. ada pun tapi power lain or tak ada power. hazel or brown are my least favorite. i nak diameter kecil bukan 16mm tapi tak ada stock juga. :/ harga dia rm70, tahan 3 bulan. yang clear contact lens ada. tapi satu kotak harga rm50 ada 3 keping contact lens (keping okay, bukan 3 pasang). satu keping tahan satu bulan. kalau beli 2 kotak, rm100, tahan 3 bulan. nampak tak which one is a better deal? that is why i picked this one. but yang clear itu lagi okay quality dia. sebab itu mahal. tapi ini i nak guna sebab tak nampak masa drive and nak study je masa lecture.


that night.


UPU time! i dah buat pilihan untuk degree. OMG i dah nak habis diploma. i dah tunjuk dekat papa pilihan i. papa agreed. phew alhamdulillah. sebenarnya i nak letak construction management dekat pilihan kedua, tapi senibina tu tak boleh nak letak dekat pilihan 3 dan 4. so terpaksa letak dekat pilihan 2. sebab i serious tak tahu nak pilih course apa lagi. of course lah i harap dapat course quantity surveying itu kan.


DELETED PHOTO



arrivederci~

11 comments:

nadzirah wahab said...

macam mana u jaga mata u sampai power rabun turun?selain makan carrot.

erawr said...

:D i jaga mata i. bila sakit mata je i tak tonyoh or sentuh dgn tgn. i pergi basuh dgn air bersih. and i kurangkan tengok tv or laptop. tapi mostly i byk mkn carrot. pg kedai pun order carrot juice. ;) and i byk google mcm mana nk jaga mata. ada banyaaak tips dari google.

✿ Miss Erin ✿ said...

eira3, nak jugak turunkan power rabun! bestnyaaaa power dh kurang... erin 150. ley trun ke? *takut* macam ne nak kurgkan tngok laptop? sebb bnyk keje gna lptop an? and erin kalau x pkai spec time tengok laptop...akn jdi mata penih and berair... :-/ any tips??

Anonymous said...

kiranya carrot juice elok untuk mata la eira..good info..lepas ni ley la i try juice tu..

erawr said...

erin~ hehe yup, seronok sgt rasa bila power makin turun. ;D boleh kot.. ira punya turun, blh lh tu. :p tu lah, course kita kn kena slalu tgk laptop. so ira elak kn tgk laptop lama sgt. if lama tu, stop kejap. then smbung. and ira slalu set brightness laptop ira kurang. and do some eye exercise. byk tips dkt google utk exercise mata. :D

anonymous, i think so sebab berkesan dekat i. :) tapi years of trying juga. i mula rabun masa form 5, power 150 masa tu. so dah dalam 4 tahun i kuat mkn carrot. ;D

ada. said...

Hi dah lama baca blog you :) i nak tukar course waktu degree, ingat nak tukar qs sebab architecture sangat susah and stress gila. Trust me. You pulak dari qs nak tukar archi. X)

erawr said...

hi! :) yup, i tengok budak archi dekat campus i pun sangat stress. i tak nak tukar pun kalau boleh, i nak stay qs. archi itu second choice. jom buat degree qs dkt shah alam jom! :P hehe

Hot Gimmick said...

Kak era,
u tahu tk,
u akak paling gojes yg pernah adk jumpak. Hoyeh !

erawr said...

eh mana ada. rmai lg yg lagiii gorgeous. :D hehe thank you.

Anonymous said...

eira i nk tnya .blh apply upu ke if diploma kita x xhbs lg m cm i end of this april

erawr said...

Boleh boleh. I pun sama macam you lah ni. Baru nak habis diploma tapi dah daftar UPU. Maaf lambat reply, jarang on blog. Cepat daftar! Tutup upu tu 15 haribulan ini.